News

This modern house redefines the concept of a Montreal home while referencing the tradition of the historical neighbourhood where it is built.

The architect has played with notions of openness and dialogue between the materials to create a universally accessible, ecologically minded habitat where boundaries are blurred. Indeed, the indoor and outdoor seamlessly connect thanks to enveloping glazed surfaces, zero-height entrance thresholds, and translucent and transparent materials such as the glass floor on the first floor that lets light in and enhances the unity of the space. The brick wall in earth tones, the massive central beams and the joist ceilings, including the first- floor ceiling with its steep slope, shape a composition at once rustic and urban, perfectly integrated into the closely knit fabric of the neighbourhood while being remarkably spacious.

The well-executed assembly and the subtle weave of textures and colours seduced the jury, as did the positioning of the furniture and the lighting elements. Winning high marks for its interior design, architecture and outdoor arrangements, the project was impressive overall. The sophisticated design is both impeccable and richly detailed.

December 13, 2017 Primeau Vélo
November 14, 2017 Grands Prix du Design
September 13, 2017 Sportium Centre Laval
April 19, 2017 Sail Vaudreuil